Iyilik Denizi Foundation in the news - News | İyilik Denizi
All News
Iyilik Denizi Foundation in the news
17.07.2020

Kurban, yoksulluk içindeki toplumları güçlendirmek için bir fırsattır.

 

Güçlendirme, birine bir şeyler yapma gücü, yeteneği ve becerileri verildiğinde ortaya çıkar. Beceri ve yeteneklerini güçlendirir, daha öğrenilir hale gelir ve bilgilerini uygulamak için teknik bilgi sahibi olurlar.

Arapça'da Udhiya, Türkçe ve Farsça'da Kurban olarak bilinen Kurban, her yıl yapılan bir İslam ibadetidir. 

 

Kurban Bayramı günlerinde, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bir hayvanı (keçi, koyun, manda veya deve) kesiyorlar. Hayvan eti, Peygamber İbrahim’in   kurbanını anmak için kesilir, temizlenir ve ihtiyaç duyanlara dağıtılır.

Dünya nüfusunun büyük bir kısmı gıda güvensizliğine maruz kalmaktadır. Gıda güvensizliği sorunu, insanların dünyanın artan nüfusu için yeterli gıda üretememelerinin bir sonucu değildir. Aksine, sorun gıdanın eşit olmayan dağılımıdır.

       Gelişmekte Olan Toplumlar Görseli                                                                                   

Bununla birlikte, acil yardım yoksulluğa maruz kalan toplumları rahatlatmak için yeterli değildir. Uzun vadede yardım kuruluşları, toplulukları artık doğrudan yardıma bağımlı olmayacak şekilde güçlendirmeli ve geliştirmelidir.

Kurban'ın değeri, aileler üzerindeki beslenme ve kısa vadeli etkisiyle sınırlı olmamalıdır. Kurban’ın değeri toplumda nasıl uygulandığı ve pozitif bir döngü yarattığı ile yakından ilgilidir.

Et ürünü, daha önemli bir sürecin sadece bir parçasıdır. Kurban yerel geçim kaynaklarını toplar ve güçlendirir. Çiftçiler ve yerli halk, hayvanları kurbana hazırlar ve büyütür.

Kesimhanelerde hayvanlar kesilecek, yerel kasaplar etin temizlenmesine ve paketlenmesine yardımcı olacak ve taşıyıcılar eti ihtiyacı olan ailelere dağıtacak.

İyilik Denizi Derneği, Kurbanı yerel geçim kaynaklarını güçlendirerek toplumu desteklemenin yolu olarak görüyor. Aynı zamanda, yerel ekonomileri güçlendirmek suretiyle en savunmasız bireylere destek oluyor.

Kurban Projesiyle derneğimiz et ürünleri satın alamayan kişilere fayda sunuyor. Taze paketlerin en savunmasız insanlara (kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve mülteciler) dağıtılmasını içeriyor.

Dağıtılan her et paketinde dört kişilik bir aile için yeterli miktarda et (ortalama 4 kg) bulunur.

Her et paketi, bölgenin besin kültürü için uygun ve kabul edilebilir taze etten oluşacak şekilde tasarlanmıştır.

İyilik Denizi’nin Kurban kampanyası, yoksulluktaki toplumlar için istihdam olanakları yaratma ve dünyanın en savunmasız milyonlarına taze et dağıtma kabiliyeti ile tanınmaktadır.

Derneğimizin Kurban projesi ve diğer projeleri hakkında bilgi almak için www.iyilikdenizi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Share
LATEST NEWS